ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
CYDADIET logo image
cydadiet logo

Τι πρέπει να τρώγω για να ψηλώσω γρηγορότερα;

….Απ’ όλα φυσικά!
Η περίοδος της εφηβείας είναι η φάση όπου το σώμα αλλάζει συνεχώς και περισσότερο από άλλες εποχές της ζωής του ανθρώπου, γι’ αυτό και 
είναι σημαντικό να τρώτε καλά παρά να τρώτε πολύ!

Τίποτα στην πραγματικότητα δεν επιτρέπει να μεγαλώνει ο άνθρωπος περισσότερο ή λιγότερο εφόσον το ύψος και το σχήμα του σώματος είναι γραμμένο στα γονίδια του ανθρώπου δηλαδή στο γενετικό υλικό του που φέρει μαζί του.

Για να καταφέρετε όμως να έχετε ένα υγιή και αρμονικό σώμα, είναι σημαντικό να τρώτε 12-15% των θερμίδων σας από πρωτεΐνες, οι οποίες θεωρούνται «το οικοδομικό υλικό» 
Τα «τούβλα για το κτίσιμο του σώματος». Επίσης, 50-60% υδατάνθρακες που είναι αναγκαίοι για ενέργεια και 25-35% λίπος για την μεταφορά λιποδυαλυτών βιταμινών αλλά και για ενέργεια (σύμφωνα με TLC: Θεραπευτικές Αλλαγές στον Τρόπο Ζωής).

Οι πρωτεΐνες περιλαμβάνονται:

  • στο κρέας
  • στο ψάρι
  • στα αυγά
  • στα γαλακτοκομικά προϊόντα
  • στα όσπρια…….


Στα γαλακτοκομικά προϊόντα περιλαμβάνεται και το ασβέστιο, απαραίτητο για την κατασκευή, ανάπτυξη και ενδυνάμωση των οστών

….δηλαδή για να ψηλώσετε πιο γρήγορα!

Δεν υπάρχει λόγος φυσικά να βιαστείτε να καταναλώσετε πολλά από αυτά σε μερικά γεύματα για λίγο καιρό για να μεγαλώσετε γρήγορα, εφόσον το ψήλωμα γίνεται σιγά-σιγά για πολλά χρόνια και βασίζεται σε σταθερή λήψη των πιο πάνω και όχι επεισοδιακή!

Εάν τρώτε πολλά η πληθώρα των θερμίδων θα μετατραπεί σε λίπος παρά σε μυς ή σε κόκαλα…

Είναι λοιπόν σημαντικό να φροντίζετε να τρώτε από όλα σε μικρές ποσότητες παρά μόνο πχ. κρέας σε μεγάλες ποσότητες, όπως παρατηρείται συχνά.

Μην ξεχνάτε ότι η άσκηση επιτρέπει στο σώμα να εκμεταλλεύεται καλύτερα το καινούργιο του «οικοδομικό υλικό» τοποθετώντας το ευκολότερα σε μυς με την κίνηση…δηλαδή……

«Νους υγιείς εν σώματι υγιή»

Συχνές ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ